speedo

Speedo- una dintre primele companii din lume ce produce bunuri de înot, înființată de către emigrantul scoțian Alexander MacRae în 1914 în Australia, în orașul Bondi Beach (suburbia din Sydney). Inițial compania se numea MacRae Horsiery Manufacturers ("Fabrica de lenjerie și ciorapi MacRae "), iar mai târziu când MacRae a adăugat în gama de produse costume pentru înot compania a schimbat numele pe MacRae Knitting Mills (" Fabrica de tricotaje МаcRae"). Numele modern Speedo a apărut în 1928, când compania a lansat un costum de înot din mătase Racerback.

Arnie Borg este unul dintre primii care a înțeles avantajele costumelor Speedo. Acest costum de mătase a fost revoluționar pentru timpul său: faptul că înainte toate costumele de înot au fost fabricate din lână, iar în stare umedă greutatea acestor costume ajunge pînă la 5 kg, de aceea Racerback a devenit o adevărată senzație și a câștigat imediat o popularitate imensă. În el s-a antrenat și a evoluat campionul mondial Arnie Borg.

În 2008, compania a lansat o altă inovație, costum LZR Racer. Pentru a înțelege ce posibilități oferă pentru sportivi, este suficient de menținut un fapt simplu: până în 7 iunie 2009 în costumele LZR Racer au fost bătute 182 de recorduri mondiale de înot!

 Speedo este tot timpul în cercetări de noi inovații, de fiecare dată prezentînd posibilitățile fantastice ale producției sale.